Case afectate de alunecări de teren în Prahova şi Buzău

Data publicării:
casa daramata

Constantin Andrei, un localnic din Irimeşti, judeţul Prahova, a investit câteva mii de lei în renovarea şi consolidarea casei. Turnase în jurul ei o fundație nouă și solidă, gândindu-se că va dura mult. Acum, din casa lui n-a mai rămas decât o grămadă de moloz.

Opt case din Irimeşti au fost distruse. Alunecarea de teren s-a produs pe o lungime de un kilometru, iar suprafața afectată are o lățime de aproximativ 400-500 de metri. Mișcarea pământului a fost atât de violentă, încât s-au deplasat şi stâlpii de electricitate și casele localnicilor.

Rodica Paraschiv, prefectul din Prahova, spune că şase localităţi din judeţ sunt afectate de alunecările de teren „în diverse grade”, dar că cel mai rău este la Breaza.

Sărbători triste şi pentru sătenii din comuna buzoiană Blăjani. Alunecările de teren au afectat structura caselor. Primăria face o evaluare a pagubelor şi încearcă să rezolve o parte din probleme.

A afectat drumul judeţean pe o distanţă de 200 de metri, două podeţuri, stâlpii de electricitate şi reţeaua de telefonie fixă şi de internet”, a spus Iulian Ioniţă, viceprimarul comunei Blăjani.

Sătenii care nu au casele asigurate speră să primească de la Guvern măcar materiale de construcţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri