Case ANL pentru medicii rezidenţi din Iaşi: Construcţia nici nu a început, deşi locuinţele erau promise pentru acest an

Data publicării:
spital-13

Zeci de medici rezidenţi ar fi trebuit să se mute anul acesta în case noi, oferite de Agenţia Naţională pentru Locuinţe, însă construcţia locuinţelor nici nu a început. Proiectul-pilot prin care li s-ar fi asigurat rezidenţilor locuinţe prin ANL, pus pe hârtie şi aprobat în urmă cu doi ani, a rămas la stadiul de promisiuni. Ministerul Sănătăţii promitea atunci că din 2013 se vor construi 400 de apartamente în toată ţara, dintre care 50 la Iaşi.

Aici, Direcţia de Sănătate Publică urma să identifice un teren pe care să fie construite cele 50 de locuinţe. Lucrările erau programate să înceapă în urma cu exact un an şi să dureze între 8 şi 12 luni. Cei 50 de rezidenţi ar fi trebuit să se mute aşadar în casă nouă, însă în realitate lucrările nici măcar nu au început.

Medicii ar urma să locuiască în aceste apartamente în perioada rezidenţiatului, plătind o chirie de 3 lei pe metrul pătrat, iar tinerii medici specialişti au dreptul să ocupe un astfel de apartament pe o perioadă de cinci ani (plătind chirie 5 lei/mp).

În Iaşi lucrează 2000 de rezidenţi, iar pe lista de aşteptare sunt înregistrate 50 de dosare.

În prezent, în blocurile ANL din cartierul ieşean Bucium există 165 de apartamente cu una, două şi trei camere. Venitul lunar al unui rezident este de 1000 lei, la care ar trebui să se adauge bursa promisă de Guvern toamna trecută, în sumă de 670 lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri