Case cu trei camere şi grădină, la preţ mai mic de 40.000 de euro

Data publicării:
imobiliar

Ieftine şi uşor de întreţinut. Aşa sunt prezentate casele pe schelet metalic de constructorii care vor să atragă clienţii în căutare de chilipiruri imobiliare.

Adrian Mărgean, dezvoltator imobiliar: „O casă la cheie, pe structură metalică, cu o suprafaţă construită de 100 mp, vă duce undeva la 38-39.000 de euro”.

Acesta este şi preţul de la care pornesc apartamentele din cartierele mărginaşe ale Capitalei. Constructorii spun că spre deosebire de un apartament dintr-un bloc vechi, o casă pe structură metalică păstrează o temperatură constantă tot anul, datorită izolației mai bune. În plus, constructorii dau asigurări că structura din oţel rezistă fără probleme chiar şi 100 de ani.

Adrian Mărgean: „Avem această structură de 10 cm lăţime, care e umplută cu vată bazaltică, pentru izolare termică şi fonică. Ne uităm la înjumătăţirea facturii termice pe timp de iarnă”.

Casele din lemn sunt căutate de cei care vor să-şi ridice o locuinţă cât mai repede.

Dragoş Cincă, dezvoltator imobiliar: „Diferenţa de preţ între o casă cu structură de lemn sau metalică şi una cu structură de beton cu cărămidă poate să ajungă la 10.000 de euro”.

Diferența de preț nu convinge încă suficienți clienți. Mulți preferă locuințele clasice, pe structură de beton.

Deşi cu banii plătiţi pentru un apartament putem cumpăra o casă, totuşi, apartamentele la bloc au avantajul zonei pentru că cele mai multe sunt amplasate aproape de mijloacele de transport în comun.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri