Casele din Valea Mare o iau la vale

Data publicării:
valea mare

Casa lui Ion Udroiu a fost grav afectată de alunecările de teren. După ce în pereţi şi în podea au apărut fisuri uriaşe, bărbatul şi-a luat familia şi s-a mutat la vecini.

În aceeaşi situaţie mai sunt alţi 30 de locuitori din satul Valea Mare. Localitatea se află în zona exploatărilor miniere şi oamenii ar fi trebuit să fie despăgubiţi de Complexul Energetic Oltenia. Încă de anul trecut au venit experţi şi au evaluat casele, însă oamenii nu au primit încă niciun ban.

Autorităţile locale încearcă să găsească soluţii pentru a-i caza pe sinistraţi până când aceştia vor primi despăgubirile la care au dreptul.

Au fost evaluate gospodăriile, există fonduri prevăzute anual de investiţii, astfel că CEO va rezolva această problemă cu respectarea tuturor paşilor procedurali. Plăţile se efectuează pe măsură ce proprietarii prezintă documentele care atestă dreptul de proprietate”, a declarat Elena Zamfir, purtător de cuvânt al CEO.

Sinistraţii ar urma să primească între 300.000 şi 500.000 lei, în funcţie de valoarea fiecărei case şi a terenului pe care îl deţin în prezent.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri