Castelul Corvinilor, gazda celui mai mare festival de operă în aer liber din Europa

Data publicării:
553fa861682ccf14b337ea83

Evenimentul va debuta în mai puţin de două săptămâni la Castelul Corvinilor şi în Lapidariumul Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva.

Vor fi cinci seri de spectacole de operă şi operetă la care vor participa 170 de artişti şi peste 1.000 de spectatori. În curtea interioară a Castelului Corvinilor se lucrează de zor la platforma pe care vor fi aşezate cele 500 de scaune pentru spectatori şi invitaţi. Se amenajează şi scena pe care vor urca interpreţii.

Cea de-a V-a ediţie a festivalului va începe pe 15 iulie cu Traviata de Giuseppe Verdi. Tot la Castelul Corvinilor, iubitorii de operă sunt aşteptaţi la Nabucco de Verdi şi Liliacul de Johann Strauss. Alte două seri de spectacole de operă sunt programate în Lapidariumul Muzeului din Deva, unde vor fi amenajate 550 de locuri pentru spectatori.

Finalul festivalului se va desfăşura tot la Muzeu, acolo unde, în Sala Şemineelor, va avea loc Balul Operei. Preţul unui bilet la Opera Nights, pentru o seară de spectacol, costă între 30 şi 100 de lei.

Castelul Corvinilor este cea mai mare construcţie medievală din România şi este plasat pe locul doi în topul celor mai înspăimântătoare clădiri din lume.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri