Cât costă kilogramul de miel și zarzavaturile

Data publicării:
carne miel piata pasti mediafax

În pieţele şi supermarketurile din Bihor kilogramul de miel se vinde cu preţuri între 25 şi 30 de lei. La fel şi în Galaţi. Arădenii trebuie să scoată din buzunar între 16 şi 29 de lei pentru un kilogram de carne. Preţuri mai mici sunt în Dâmboviţa, Cluj-Napoca, Alba şi Iaşi. Aici, mielul tăiat se vinde cu preţuri între 22 lei şi 28 de lei. Locuitorii din Constanţa sunt un pic mai norocoşi. Ei vor scoate din buzunar doar 23 de lei pentru un kilogram de carne de miel.

La mare căutare în această perioadă sunt şi zarzavaturile, iar producătorii au crescut prețurile.

Spre exemplu, un kilogram de morcovi costă zilele acestea între 2 lei și 2,5 lei, cu 50 de bani mai mult.

Țelina și rădăcina de pătrunjel sunt mai scumpe cu un leu, și ajung la un preț de 3,4 lei, respectiv 3,5 lei pe kilogram.

În schimb, producătorii au scăzut prețul cartofilor, unii chiar cu un leu, din dorința de a vinde cât mai repede marfa. Prețurile variază între 1,20 și 2 lei.

Legătura de pătrunjel sau de mărar se vinde cu 1 leu, iar legătura de ceapă ajunge până la 1 leu și 50 de bani. Un kilogram de ceapă albă costă 2 lei.

Cele mai scumpe legume sunt cele de import. Roșiile aduse din Turcia sau Italia au un preț ce pornește de la 6 lei pe kilogram.

Castraveții Fabio costă între 7 lei și 7,5 lei, iar unii producătorii spun că prețul a scăzut de la 9 lei pe kilogram. Mai scumpi sunt ardei capia, prețul variază între 10,99 lei și 13,99 lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri