Cât costă o masă de Paște comandată online

Data publicării:
paste

Pentru oameni moderni, mereu grăbiţi sau obosiţi, mâncarea pentru masa de Paşte vine direct pregătită. Soluţiile sunt la îndemâna oricui. Pe internet se găsesc numeroase firme care promit preparate tradiţionale. Le aduc până la uşă, în 24 de ore. Şi marile magazine au raioane cu mâncare gătită, primesc comenzi online şi livrează produsele.

Ionuţ Ţurlea, reprezentant magazin online: Am adus legumele, roşii, castraveţi, pătrunjel, mărar, ceapă verde totul pentru stufat, mai avem o zacuscă, castraveţi în oţet, un sos de roşii pentru friptură, acum mergem la ouă şi carnea de miel.

O masă de Paşte pentru 5 persoane şi care conţine carne de miel, drob, ouă, cozonac şi verdeţuri costă între 450 şi 500 de lei.

Magazinele online vin cu soluţii pentru cei care nu vor să petreacă ore lungi în bucătărie ca să pregătească bucatele de Paşte. Drobul şi cozonacul producătorilor români sunt la un click distanţă.

Ionuţ Ţurlea, reprezentant magazin online: Sunt familii cu copii, oameni foarte preocupaţi de ceea ce mănâncă. Lucrăm cu producători din toată ţara, avem produse din peşte din Deltă, avem specialităţi de brânzeturi, de carne, fructe şi legume de la producători fie bio, fie în curs de certificare.

Pentru cei care vor să experimenteze, magazinele propun pachetele cu ingredientele porţionate. Sunt fripturi de miel sau curcan, alături de caserole cu piure de ţelină, cartofi, morcovi caramelizaţi şi condimente. Sunt gata doar să fie puse în tigaie. Livrarea la domiciliu costă între 11 şi 20 de lei, în funcţie de magazin.

Reţelele de hipermarketuri ţin şi ele pasul cu noile tendinţe. Au magazine virtuale, o oglindă a celor clasice. De aici se pot cumpăra de la vopseaua de ouă şi legume până la mâncărurile gata făcute.

Cine vrea guste din preparate înainte să le cumpere, are opţiunea târgurilor tradiţionale deschise zilele acestea în multe cartiere bucureştene. 30 de lei costă kilogramul de drob de miel şi până la 40 de lei pulpa de miel.

Cristian Spârchez, producător tradiţional: E drobul de miel, din organe de miel, cu verdeţuri, cu ceapă verde, puţin cimbru, sare, un pic de usturoi şi de la miel, puţină carne. Sunt foarte bune, gustoase, nu foarte sărate. Vreau să gust din toate cele specifice sărbătorilor de Paşte. Am mai luat o bucată de carne de miel pentru o ciorbă.

Cozonacul şi pasca sunt pregătite şi ele după reţelele bunicii. Un kilogram costă 39 de lei.

Florin Anichiţei, producător Botoşani: Avem cozonac domnesc, pască pentru toate gusturile, pască cu ciocolată, cu smântână, prăjituri de casă, acolo avem o pască de 40 de kilograme.

În total, un coş cu produse tradiţionale şi verdeţuri de Sărbători costă în jur de 350 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri