Cătălin Drulă: 63 de spaţii comerciale din 10 staţii de metrou au fost demolate

Data actualizării: Data publicării:
Demolare spaţii comerciale amplasate ilegal la metroul Bucureşti
63 de spaţii comerciale amplasate ilegal au fost desfiinţate până acum în 10 staţii de metrou. Foto: Facebook/Cătălin Drulă

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunţat demolarea a 63 de spaţii comerciale amplasate în incinta a 10 staţii de metrou din sectoarele 1, 2, 4 şi 6 ale Capitalei.

„Seara trecută, 63 de spații comerciale amplasate ilegal pe domeniul public al statului au fost desființate în 10 stații de metrou.
Mulțumesc primarului general al Capitalei, Nicușor Dan, primarilor sectoarelor 1, Clotilde Armand, 2, Radu Mihaiu, și 6, Ciprian Ciucu, care au desfășurat în ultimele 2 săptămâni activități de desființare a construcțiilor ilegale”, a declarat ministrul Drulă într-o postare publicată pe Facebook.

Cea mai recentă acţiune, desfăşurată în seara de vineri spre sâmbătă, a aparţinut primăriei sectorului 4 care a desfiinţat spaţii ilegale din 7 staţii de metrou: Piața Unirii 1, Constantin Brâncoveanu, Piața Sudului, Eroii Revoluției, Apărătorii Patriei, Tineretului şi Timpuri Noi.

„Mulțumesc domnului primar Băluță pentru mobilizarea excelentă. Metrorex a depus solicitări și către primăriile sectoarelor 3 și 5 și sunt convins că și acolo se va restabili legalitatea cât de curând”, a spus Cătălin Drulă.

În urmă cu trei săptămâni, circulaţia metroului a fost oprită în urma unui protest spontan, organizat de sindicaliştii Metrorex, după decizia de eliberare a tuturor spaţiilor comerciale din incinta metroului bucureştean. Cu acest prilej, proprietarii magazinelor care urmau să se desfiinţeze s-au solidarizat şi ei cu sindicaliştii.

Primele magazine de la metrou demolate cu ranga de primarul sectorului 2 au fost cele din staţia Ştefan cel Mare. „Un cartel se destructurează cu ranga”, a declarat cu acel prilej ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri