Câţi bani vor cheltui românii pentru sărbătorile din acest an

Data publicării:
cumparaturi craciun - mfax

Românii vor cheltui, în medie, 600 de lei pentru a umple masa de sărbători, sumă similară cu cea de anul trecut. Vorbim despre carne, cozonaci, fructe, dar şi băuturi. Unul din cinci orăşeni recunoaşte însă că nu va putea cumpăra tot ce-şi doreşte. Carnea de vită, brânzeturile fine sau şampania franţuzească au preţuri prea mari pentru veniturile românilor.

Scade, în schimb, suma alocată pentru brad, decoraţiuni, haine sau cosmetice. Românii sunt dispuşi să scoată din buzunar cu 30 de lei mai puţin ca iarna trecută. În schimb, mai multe familii şi-au făcut planuri de concediu.

Însă, vacanţa de Crăciun sau de Revelion va fi mai puţin costisitoare. Bugetul pentru călătorii sau excursii a scăzut cu o treime faţă de 2013.

Indiferent de situaţia financiară, 9 din 10 români intenţionează să ofere cadouri celor dragi de sărbători. Şi vor să cheltuie, în medie, 470 de lei. Cei mai mulţi se gândesc să cumpere haine, încălţăminte, jucării, cosmetice şi dulciuri. Studiul a fost făcut în oraşele cu peste 100.000 de locuitori.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri