Căutarea unui loc de muncă, probă de foc. Astăzi s-a desfășurat Bursa locurilor de muncă

Data publicării:
munca-1

Experienţa este principalul atu pe care trebuie să îl aibă majoritatea candidaţilor aflaţi în cursa pentru un loc de muncă. Chiar dacă a terminat facultatea cu 10, Adina nu îşi poate găsi nicio slujbă. Este respinsă atunci când spune că nu a mai lucrat niciodată în domeniul pe care îl vizează. Sute de tineri se lovesc de aceleaşi probleme.

Angajatorii sunt foarte atenţi la CV-urile pe care le primesc. „Obligatoriu experiență, obligatoriu probă de muncă, obligatoriu să știe să lucreze cu o multitudine de ștanduri de încercare, reglare", explică un angajator.

„Firmele s-au înscris cu peste 1.000 de locuri vacante. 200 de locuri de muncă se adresează persoanelor cu studii superioare, 800 cu studii generale și studii medii”, a subliniat Liliana Dragomir, director AJOFM Braşov.

Pentru cei fără nicio calificare sunt disponibile doar posturi de paznic, lucrător la salubritate, muncitor la demolarea clădirilor sau la întreţinerea de drumuri, poduri şi baraje.

Oferta este mai variată pentru tinerii cu studii superioare. Cele mai multe locuri de muncă oferite sunt în domeniul vânzărilor, cel bancar şi financiar sau în IT.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri