Caz cumplit în Botoșani. Tânără suspectată că și-a omorât nou-născutul, cu complicitatea mamei

Data publicării:
prunc ucis botosani

Poveste cutremurătoare în judeţul Botoşani. O femeie de 35 de ani este cercetată penal după ce și-ar fi îngropat în condiţii suspecte copilul nou-născut. Alerta a fost dată de medicul de familie al femeii, care a aflat că aceasta ar fi născut acasă. Complice ar fi fost chiar mama gravidei, care a fost şi ea audiată de poliţişti.

O armată de polițiști și procurori au scotocit curtea și grădina femeii din Hudeşti, judeţul Botoşani. Totul, după ce s-a aflat că tânăra, care a fost însărcinată, nu mai are copilul. Anchetatorii au ridicat mai multe probe din gospodărie și au audiat atât femeia, cât şi pe părinţii acesteia. Tatăl susţine că nu vede bine și nu știe nimic nici despre sarcină, nici despre bebeluș.

Vecinii spun însă că tânăra, care mai are o fetiță de șase ani, ar fi născut acasă.

„Se vehiculează că era însărcinată. S-a auzit că ar fi omorât un copilaș, că a născut ulterior...urât, urât dacă s-a întâmplat asta ... mai are un copilaș. I-ar fi dat foc și l-a îngropat în grădină”, spune un localnic.

„O cunosc de destulă vreme, e o fată cuminte. Se vorbea prin sat, îi spuneau multe prietene și o întrebau dacă e însărcinată, ea tot nega, nu, că nu. Ea locuia cu mama ei, cu tatăl ei și cu fetița. Probabil că mama știa de nașterea ei și s-ar putea că a și contribuit. Am aflat că copilul... l-a ars în sobă și l-a aruncat prin grădină”, spune un alt vecin.

Cazul a fost preluat de un procuror, care încearcă să facă lumină în acest caz.

Maria Carp - IPJ Botoșani: „A fost deschisă o anchetă în acest caz, iar cercetările au fost preluate de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani. Colegii mei efectuează cercetări împreună cu procurorul desemnat pentru a stabili cu exactitate toate împrejurările în care a avut loc acest eveniment, astfel încât să fie luate măsurile legale care se impun”.

Femeia suspectată că şi-ar fi ucis nou-născutul a fost dusă atât la audieri, cât și la o expertiză psihiatrică. Mama tinerei, despre care se crede că i-ar fi fost complice, a fost si ea chestionata de politiști.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri