Cazul copilului rămas singur în stația de tramvai. Reacția Gabrielei Firea

Data actualizării: Data publicării:
firea sedinta consiliu

Primarul Capitalei Gabriela Firea cere concedierea vatmanului de pe tramvaiul 1 care a lăsat în staţie un copil şi a închis uşile şi a plecat înainte să coboare şi bunicul acestuia. Edilul afirmă că neatenţia bărbatului va fi sancţionată ca atare, concedierea lui fiind o măsură prea blândă în comparaţie cu o posibilă tragedie, scrie News.ro.

"Solicit de urgenţă desfacerea contractului de muncă a acestui vatman iresponsabil, un astfel de comportament nu poate fi tolerat sub nici o formă, mai ales atunci când vorbim despre siguranţa unui copil. Angajaţii RATB trebuie să fie un exemplu de conduită în trafic, iar întâmplarea de astăzi, deşi un incident izolat, pune într-o lumină proastă şi activitatea celorlalţi şoferi RATB care îşi desfăşoară activitatea responsabil, având ca prioritate siguranţa călătorilor. Neatenţia vatmanului va fi sancţionată ca atare, concedierea fiind oricum o măsură mult prea blândă în comparaţie cu o posibilă tragedie care ar fi putut să aibă loc”, transmite Firea.

Un vatman de pe tramvaiul 1 din Bucureşti este acuzat că ar fi lăsat în staţie un copil , închizând uşile şi plecând din staţie înainte să coboare şi bunicul acestuia. Mama fetiţei critică într-o postare pe Facebook atitudinea angajatului RATB şi cere să fie dat afară. Ea povesteşte că fetiţa a coborât în staţie, însă bunicul ei a rămas în tramvai pentru că vatmanul a închis uşile şi a plecat şi, deşi ceilalţi călători au strigat la el să oprească, acesta şi-a continuat drumul.

Reprezentanţii RATB au declarat pentru News.ro că au primit sesizare din partea mamei fetiţei cu privire la acest caz şi vor face verificări pentru a stabili ce s-a întâmplat. Ei au subliniat că nu tolerează acest tip de comportament, iar după ce vor asculta şi punctul de vedere al vatmanului, vor lua măsurile care se impun, până la desfacerea contractului de muncă, dacă va fi cazul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri