Cazul de la Balș, în atenția ministrului Radu Stroe

Data publicării:
30122012 20cazul 20bals-41207

În scrisoarea pe careau adresat-o ministrului Afacerilor interne, Radu Stroe,cele șase organizații non-guvernamentale care militează pentru apărarea drepturilor femeilor atrag atenția asupra faptului că incidentul din Balș prezintă elemente de violență fizică și psihologică, dar și elemente de hărțuire și agresiune sexuală, acte ce sunt sancționate de legislația în vigoare.

Reprezentanții ONG-urilor cer ca ancheta să fie terminată cât mai repede posibil și să fie luate măsurile care se impun, astfel, tratatrea necorespunzătoare a incidentului din Blaș, ar putea să adâncească neîncrederea în MAI.

În urma acestei scrisori, reprezentanții MAI au transmis un comunicat de presă, prin care spun că sunt în permanență informați cu privire la evoluția incidentului înregistrat la Inspectoratului de Poliția Olt.

Poliţista din Balş, acuzată că şi-a înjunghiat fostul şef pentru că ar fi violat-o, susţine că ar fi fost obligată de acesta să întreţină relaţii sexuale cu mai mulţi şefi din Poliţia Olt. Acuzaţiile apar într-o plângere depusă la DIICOT Craiova.

Comunicatul de presă al MAI

„Referitor la scrisoarea deschisă adresată ministrului Afacerilor Interne, de către o serie de organizații pentru drepturile femeilor, Direcția Informare și Relații Publice a Ministerului Afacerilor Interne face următoarele precizări:

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne are în atenție și este informată permanent despre evoluția incidentului înregistrat la nivelul IPJ Olt.

După cum a fost anunțat public, întreaga conducere a IPJ Olt a făcut obiectul unei investigații recente a Corpului de Control al ministrului afacerilor interne, iar în prezent sunt așteptate propunerile de sancțiuni pe care comisiile de cercetare disciplinară urmează să le formuleze.

Personal, ministrul Radu Stroe a cerut conducerii Poliției Române ca toate aceste anchete interne să fie finalizate în cel mai scurt timp posibil cu maximă seriozitate si intransigență.

Referitor la angajatele din Poliție, dorim să menționăm că MinisterulAfacerilor Interne are o politică de cadre nediscriminatorie care permiteatât accesul în sistemul polițienesc (vezi admiterea în instituțiile deînvățământ ale M.A.I.), cât și promovarea pe funcțiile de conducere aoricărei femei care dovedește profesionalismul necesar exercitării acestorfuncții. Asta face ca, în prezent, în Poliție să avem femei care conducsecții de Poliție Rurală, inspectorate județene de Poliție sau unități șiDepartamente ale Aparatului Central al ministerului.

Conform statisticilor, numărul femeilor din Poliția Română reprezintă14,89% din totalul angajaților, procent care se situează peste mediaeuropeană de 12%.

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne asigură reprezentanțiiONG-urilor interesate în combaterea oricăror forme de discriminare căinstituția noastră promovează o politică de resurse umane axată perespectarea drepturilor constituționale ale egalității de șanse.

Totodată, Ministerul Afacerilor Interne este o instituție transparentă,manifestându-și disponibilitatea la un dialog permanent în vedereasemnalării oricăror situații care pot aduce atingere acestor principiifundamentale”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri