Ce ar fi dispuși străinii să facă pentru Cazinoul din Constanța

Data publicării:
the best cazinou

Cazinoul din Constanţa este nelipsit din vizitele grupurilor de străini care ajung pe litoralul românesc, chiar dacă a rămas doar o umbră a gloriei de odinioară. Cei care ajung pe faleza portului Constanţa vor să vadă măcar, pe dinafară, clădirea emblematică. Spun că ar cheltui şi bani în el, dacă ar fi renovat şi funcţional.

Turistă: Cazinoul, clădirea este adorabilă!

Trei prieteni din Scoţia, Alison, Ian şi Keith au ajuns la Constanţa, la capătul unui tur cu bicicleta prin Europa.

Turist: Este fantastic, este frumos! Aceasta este uimitoare, este o clădire fantastică.

Turist: Este păcat că e în paragină. Mi-ar fi plăcut să merg înăuntru să îl văd. Când va fi restaurat, vom reveni şi vom intra înăuntru să cheltuim nişte bani!

Vremea pe litoral nu a fost prea prietenoasă. Soarele s-a pierdut în perdeaua de ceaţă. Chiar şi aşa, faleza cazinoului a fost plină de constănţeni şi turişti care au ieşit să se plimbe şi să facă fotografii.

Turistă: Este frumos indiferent de anotimp, de asta am şi venit aici, pentru Cazino, să îl revedem, sper ca se va face ceva cu el. Având în vedere că sunt studentă la arhitectură sper să aud numai de bine.

Cazionul din Constanţa este în ruină şi riscă să fie distrus iremediabil de neglijenţă şi vreme. Renovarea nu va începe nici anul acesta pentru că licitaţiile organizate pentru evaluare şi proiectare sunt contestate an de an.

În 2011, Primăria Constanța a cedat Cazinoul în administrarea temporară a Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului, iar de aici la Compania Națională de Investiții, care a organizat mai multe licitații pentru a desemna un constructor. De fiecare dată însă, procedura a fost contestată. Compania susţine însă că nu mai este responsabilă şi că tot Primăria ar trebui să preia procedurile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri