Ce planuri are Ștefan Mandachi după construirea primului metru de autostradă în Moldova

Data actualizării: Data publicării:
stefan mandachi captura in fata ta

Antreprenorul Ștefan Mandachi a declarat, la Digi24, că „nu vrea să se oprească aici”, după ce a construit primul metru de autostradă în Moldova. Un răspuns ar veni după data de 15 martie, când va fi inaugurată construcția și când mai multe companii au anunțat că vor opri activitatea, timp de 15 minute, pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la lipsa autostrăzilor din România. Ștefan Mandachi a afirmat că nu este interesat de un viitor politic și că își dorește să-și extindă rețeaua de magazine în Europa.

Veți scoate niște oameni alături de dvs la inaugurare, alții prin toată România se vor opri 15 minute din ce fac, după ce veți tăia panglica.

Noi vrem să vedem ce se va întâmplă pe 15. Avem gânduri, dar după ce vedem ce se întâmplă pe 15, atunci pot să va dau un răspuns efectiv și concret. Altfel, o să fac niște speculații.

Deci, nu va opriți.

Nu vreau să mă opresc. Până nu văd autostrada la mine în Suceava nu vreau să mă opresc. Deci, nu are sens să mă opresc acum. Eu vreau autostradă, cum am spus: Aici! La Suceava, în Bucovina. Tu poate vrei autostradă în Maramureș sau în Munții Apuseni sau în Oradea, că eu practic plec din Suceava în Oradea. Eu am restaurante în Oradea. Mă interesează și problema lor și nu vreau să-mi petrec încă un an jumate din viață la volan. Poate vreau să stau cu prietenii.

Ați primit două tipuri de critici, extrem de mici. Una dintre ele e că vizați un viitor politic.

Pe care am clarificat-o.

Nu vă interesează un viitor politic...

Cele mai multe duble din tot videoclipul asta le-am tras spunând: Eu nu fac politică.

Al doilea tip de critică e că ați făcut acest demers ca să vă creșteți business-ul.

Ceea ce nu s-a întâmplat până acum. Nu știu ce se va întâmpla cu business-ul meu. Să spunem că estimez o creștere de 5-10%, dar e pe termen scurt. E posibil să se întâmple. De exemplu luni, când am dat drumul la manifest, am avut vânzări foarte scăzute în toate restaurantele din țară.

Un fel de politică faceți pentru că va implicați în binele comunității. Dacă v-ar suna premierul și v-ar spune să faceți autostradă în Moldova?

Dacă este cadrul legal, o fac fără probleme. Păi, uitați-vă în lume ce construcții se fac în mediul privat. În Dubai, totul aproape se face în sistem privat. Totul. În Singapore, totul se face în sistem privat. Dacă ar fi cadrul legal, de ce să nu facem? Noi suntem extrem de potriviți pentru asta. Eu nu vreau să fac asta. Eu vreau să-mi deschid rețeaua de restaurante în Europa. Nu mă interesează.

În România, spațiul este acoperit aproape, deci în toate orașele mari noi avem câte un restaurant. Eu nu am vrut să fac încă 300 de restaurante din România, că nici nu mai duce România atâtea restaurante.

Dorința mea e să mă duc până în America cu brandurile pe care le configurez pentru că asta îmi place să fac. Eu sunt un creator de branduri

În România s-au căutat soluții individuale. Implicarea mai largă lipsește. Implicarea dvs pe cine sperați să inspire?

În primul rând, antreprenorii din România și pe toți românii, din întreaga lume, nu doar din România.

Ați spus că au stat în zona lor de confort.

Să facă un pas mic de furnică. Tuturor românilor le-aș spune să facă un pas mic, de furnică, pentru idealul lor. Poate idealul lor este să aibă nu autostradă, ci un pod.

Eu îmi fac, dat pentru că plătesc taxe și eu mi-am făcut treaba. Ar trebui mai mult din partea acestor oameni?

Puțin mai mult ca să-i scoatem din zona de confort.

Ar trebui și implicare politică?

Am înțeles că nu se poate face nimic fără implicarea politicienilor.

Dvs. va doriți ce doresc și cetățenii, politicienii la fel. Unde e ruptura?

Nu pot să va răspund pentru că nu știu unde e ruptura. Ceea ce pot să va spun e că sunt specializat în antreprenoriat și pot să mă raportez doar la antreprenoriat, adică ceea ce fac politicienii sau cum rezonează ei cu dorințele noastre. Ei ar trebui să fie mai atenți, mai ales în urma semnalului pe care l-am tras acum.

Urmăriți interviul integral

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri