Ce sursă de venit are comuna din România cu stații de autobuz ca în Dubai și mașină electrică de poliție

Data publicării:
Statii de autobuz moderne în comuna Brazi din județul Prahova
Foto: Observatorul de Prahova

O primărie din Prahova a investit în staţii de autobuz cu sisteme de climatizare şi o maşină electrică pentru poliţişti. O cheltuială de peste 100.000 de euro, din bugetul local. Pentru staţii, primarul s-a inspirat din pozele unor astfel de spaţii din Dubai.

Noile staţii de autobuz au costat ceva mai mult de 82.000 de euro. Fiecare dintre cele 11 spaţii închise are sistem de aer condiţionat, pentru vară, şi calorifer, pentru iarnă.

Iată ce spun localnicii:

E un lucru extraordinar. Asa ceva nu am văzut în tot județul, nu, vă rog să mă credeți”.

„O asemenea stație de autobuz pe perioada de iarnă pentru copii, pentru elevi care merg la școală, cu încălzire cu astea”.

Ne-am gândit să cosmetizăm comuna cu parcuri, stațiile de autobuz să fie moderne. La momentul actual nu sunt funcționale datorită faptului că nu sunt racordate la rețeaua electrică”, afirmă Radu Leonaș, primar Comuna Brazi.

Noile staţii vor putea fi folosite peste câteva zile. Până atunci, în ele vor fi montate şi monitoare tv, pentru ca localnicii să nu se plictisească în timp ce aşteaptă autobuzul. O altă investiţie recentă este noua maşină electrică a poliţiei locale. A costat 35.000 de euro, dintre care 10.000 veniţi de la Guvern, prin programul RABLA.

Noul vehicul reduce cheltuielile de la 3.000 de lei, alimentarea lunară cu combustibil, la 600 de lei - factura de electricitate. Comuna Brazi are centură ocolitoare, toate casele sunt racordate la reţeaua de apă şi de canalizare. În ultimii ani au fost construite două şcoli şi a fost instalat un sistem de supraveghere cu 250 de camere video.

Principala sursă de venituri a bugetului local o reprezintă taxele plătite de rafinăria Petrobrazi, care ajung la 20 de milioane de lei anual.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri