Ce taxe plăteşti la stat dacă obţii venituri dintr-un blog

Data publicării:
blogging-employees1 1

 

Adrian Benta, consultant fiscal şi auditor financiar, a explicat pentru avocatnet.ro că postările făcute în formă scrisă pe un blog reprezintă o proprietate a persoanei fizice autoare a acestor scrieri, iar aceasta îşi însuşeşte sancţiunile prevăzute de lege dacă sunt încălcate normele de conduită sau drepturile de proprietate intelectuală ale altei persoanei.

Astfel, aceste scrieri sunt, în opinia lui Adrian Benta, subiect al drepturilor de proprietate intelectuală, aşa cum prevede, la art. 7, alin. a), Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor:

Totodată, specialistul a arătat că din punct de vedere fiscal, veniturile din drepturile de proprietate intelectuală sunt asimilate veniturilor din activităţi independente, conform art. 46 alin. (1) şi (4) din Codul fiscal, după cum urmează:

“Acest lucru înseamnă impozitarea veniturilor cu procentul de 16%. Procedura de impozitare diferă însă de la caz la caz, în funcţie de realizarea efectivă a valorificării drepturilor de proprietate intelectuală”, a continuat Adrian Benta.

Toate explicaţiile aici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri