Ce trebuie să faceți pentru a obţine un loc de parcare

Data publicării:
parcare

Cine vrea să obţină un loc de parcare în Iaşi trebuie să se adreseze asociaţiei de proprietari. Reprezentanţii acesteia întocmesc o solicitare pe care o înaintează Direcţiei de Administrare a Patrimoniului Public şi Privat. Angajaţii Primăriei verifică locul, îl marchează şi îi alocă un număr, după care anunţă data licitaţiei.

Cei care doresc să se înscrie la licitaţie trebuie să-şi depună dosarul în termenul stabilit de Primărie. Ei trebuie să demonstreze că sunt proprietarii unei locuinţe în zona solicitată, să prezinte actele maşinii sau o dovadă că pot conduce autoturismul. De asemenea, trebuie să dovedească faptul că nu au datorii la bugetul de stat. Solicitanţii trebuie să achite şi o taxă de înscriere în valoare de 65 de lei.

Acte pentru licitaţie

- act de proprietate a locuinţei
- act de proprietate a maşinii / permis de conducere
- adeverinţă de la Finanţele Publice

Preţul minim al unui loc de parcare este de 19 lei lunar, iar în urma licitaţiei se încheie un contract cu Primăria pentru o perioadă de un an. Cu 30 de zile înainte de a expira, contractul poate fi prelungit.

Spre deosebire de Iaşi, în Braşov locurile de parcare sunt deja stabilite de către Primărie şi se atribuie direct doritorilor pentru minimum 12 lei pe lună. Dacă sunt mai multe persoane care doresc să obţină acelaşi loc de parcare, se organizează o licitaţie.

În Constanţa, în schimb, locurile de parcare se atribuie direct solicitanţilor numai după ce aceştia au trecut mai întâi pe la asociaţia de proprietari şi au obţinut o recomandare pentru un anumit loc. Suma pe care trebuie să o achite lunar doritorii este de 12 lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri