Ce trebuie să ştiţi când veţi vedea eticheta roşie pe alimente

Data actualizării: Data publicării:
fructe legume FB mega image

Un proiect de lege privind etichetarea alimentelor în culori, care să indice gradul de risc pentru sănătate al produsului, urmează să intre în dezbatere parlamentară, după ce un proiect asemănător tocmai a fost respins de legislativ.

Astfel, culoarea verde va fi destinată pentru produsele naturale fără risc pentru sănătate, culoarea galbenă pentru produsele cu risc scăzut sau mediu pentru sănătate, culoarea roșie pentru produsele cu risc ridicat pentru sănătate, iar culoarea albastră pentru produsele realizate din materii prime reciclabile. Va exista și posibilitatea combinației a două din aceste culori.

O ultimă zonă pe timbrul respectiv va fi rezervată tricolorului românesc pentru produsele fabricate în România.

Inițiatorii legii arată că dacă imprimeria națională nu deține echipamentele necesare tipăririi acestor timbre, le poate importa.

Sursa:profit.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri