Cel mai citit poet din Spania este un român

Data publicării:
mihai gane poet roman in spania
Mihai Gane

Un român a reușit să fie cel mai citit poet din Spania. Mihai Gane a avut un succes uriaș și a vândut peste 100 de mii de cărți cu poezii. Din pasiunea pentru literatură, s-a lăsat de avocatură și își dedică timpul și viața pentru scris. Într-o intervenție la Digi24 a spus că în România nu ar fi avut șansa să vândă nici măcar o carte.

Mihai Gane, poet: A trebuit să public două cărți ca să-mi dau seama că scriitura e ce vreau să fac în viață. Este mediul meu pentru a atinge diferite scopuri.

S-a creat de câțiva ani o mișcare foarte populară în Spania, a poeților care am început să folosim rețele de socializare pentru a ne arăta munca. Rețelele de socializare, în cazul meu sunt ferestrele pe care cititorii le deschid înainte de a intra în librărie.

Cred că aș fi urmat același drum pe care l-au urmat și prietenii din sat. Unii au încercat să-și găsească un colț de lume, dar sunt sigur că eu dacă rămâneam acasă n-aș fi fost scriitor și n-aș fi avut oportunitatea nu să public o carte, ci să vând o carte.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri