Cele două efecte periculoase imediate după declaraţia lui Teodorovici privind dreptul de muncă

Data actualizării: Data publicării:
romanca suedia

Dana Hering, româncă stabilită în Suedia, a criticat la Digi24 propunerea ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici, privind limitarea dreptului de a munci în ţările UE. E periculoasă tocmai pentru că arată că guvernanţii nu înţeleg drepturile şi libertăţile garantate prin tratate europene, a spus aceasta.

„Domnul Teodorovici pare să aibă o obsesie cu diaspora. Nu îl suspectez de înţelegerea fenomenului, dar cred că s-a prins că dacă situţia continuă aşa nu mai are cine să le plătească pensiile speciale.

Eugen Teodorovici vrea să inventeze permise de muncă, prin care să limiteze drepturile de muncă. E o afirmaţie extrem de gravă, care atacă dreptul garantat prin tratate europene.

Sunt două efecte imediate după declaraţia asta: un statut special, un permis special pentru români pe teritoriul UE poate declanşa reacţii în lanţ, iar românii pot fi supuşi discriminării pe piaţa muncii. Dacă sunt semnalate abuzuri, guvernarea PSD deschide uşa acestor abuzuri.

A fi român nu înseamnă a fi supus puterii”, a declarat Dana Hering.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a spus, marţi, în cadrul unei dezbateri în Parlament, că doreşte limitarea la 5 ani a dreptului de a lucra într-o ţară membră a Uniunii Europene.

Permisul de muncă să fie acelaşi, ca şi timp, în toate statele. Nu mai ai voie, după primul permis, să-ţi reînnoieşti dreptul de muncă, ca să fii obligat să migrezi în Europa. Că aşa, dacă ajunge în Germania şi primeşte drept de muncă, nu o să se mai întoarcă în veci în Croaţia, România, de unde a plecat. Trebuie să fie discutată o astfel de măsură. Maximum 5 ani şi la revedere, te duci în altă ţară şi îţi cauţi loc de muncă”, a explicat Teodorovici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri