Cele mai curajoase femei din România, în opinia americanilor

Data publicării:
femei

Ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Hans Klem, a recunoscut că alegerea unei câştigătoare a fost extrem de dificilă, ţinând cont de realizările extraordinare ale celor şase femei nominalizate.

Deşi aceste femei provin din medii diferite şi lucrează în diferite sectoare ale societăţii, le uneşte dorinţa de a găsi soluţii pentru unele dintre cele mai dificile probleme cu care se confruntă România şi lumea. Le suntem recunoscători pentru eforturile neîntrerupte şi suntem mândri să le onorăm,” declarăHans Klemm, ambasadorul SUA la Bucureşti.

Câştigătoarea este Erika Garnier, manager de proiect la Motivation Romania, un ONG care ajută persoanele cu dificutăţi de mobilitate.

„De şase ani nu mai pot să mai merg. A fost o schimbare bruscă, m-am trezit într-o dimineaţă şi mi-am dat seama că nu pot să mă mai dau jos din pat. Bineînţeles că atunci am crezut că lumea mea s-a năruit şi toate visele mele vor fi abandonate într-un colţ. Nu m-aş fi gândit vreodată că o câştig un premiu pentru curaj. Pentru mine şi pentru proiectele pe care le conduc e o adevărată recunoaştere,” spune Erika Garnier, manager de proiect Motivation România

Laureatele au recunoscut că premiul reprezintă recunoaşterea unor eforturi deosebite.

Premiul acesta este o mare, mare onoare, dar în acelaşi timp o responsabilitate. Atunci când Departamentul de Stat spune că drepturile copiilor cu dizabilităţi sunt atât de importante încât să primească un premiu, înseamnă că eşti pe drumul cel bun şi sunt foarte fericită,” zice Mădălina Turza, preşedinte CEDCE.

Au mai fost premiate Ioana Cristina Moldovan, fotojurnalist freelancer, plutonierul Mirela Valentina Melinte, primul militar român care a participat la o misiune alături de forţele speciale americane, Magda Ciobanu şi Ramona Brad, care au luptat pentru interzicerea fumatului în spaţiile publice.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri