Cele mai ieftine locuințe, în sudul Capitalei

Data publicării:
imobiliare chirii-1

Preţurile rămân mari în nordul Bucureştiului, din cauza terenurilor scumpe pe care au fost ridicate casele în perioada de boom imobiliar. Românii au prins din nou curaj şi cumpara locuinţe. Cei mai mulţi sunt tineri cu familie care au nevoie de apartamente mai mari sau vor sa se mute de la bloc la casă.

Avem in jur de 25 de mii de euro cash si vrem sa mai imprutam de la banca. Vrem unul mai mare pentru ca baietul creste”, a spus unul dintre cumpărători.

Cele mai ieftine locuinţe rămân cele din sudul şi estul Capitalei, acolo unde pe terenurile ieftinite de criză s-au construit sute de ansambluri de locuinţe şi vile. Aici, preţurile apartamentelor sunt la jumătate faţă de cele din centrul oraşului. „Avem un discount de 5 la suta pentru plata cash, unele ansambluri au si loc de parcare inclus”, a spus Andrei Ghiorghișor, consultant imobiliar.

Unele ansambluri sunt şi eficiente din punct de vedere energetic pentru că sunt izolate termic, la interior şi la exterior. „Am facut un calcul si pentru un apartament de 53 de mp se estimeaza costuri de consum de gaz de 70 ron pe luna in momentul in care ne incalzim pana la temperatura de 25 de grade”, a spus Adriana Bâzgan, reprezentantul unui dezvoltator.

Oferte bune sunt şi pentru cei care vor o casă şi au deja un teren. Locuinţele construite pe structură metalică sunt gata într-un timp record. O astfel de casă, de 60 de metri pătraţi costă 45 de mii de euro.

„Se livrează la cheie, termenul de constructie e de 3 luni de zile, sunt antiseismice”, a spus Horia Călin, director de marketing. În schimb, în nordul Capitalei, dezvoltatorii construiesc acum şi blocuri pe lângă vilele deja ridicate, însă preţurile rămân mari. „De exemplu un apartament cu 2 camere in zona Parcul Tineretului are un pret de 70.000 euro, iar un apartament in Aviatiei cu 4 camere si o suprafata considerabila, are un pret care ajunge la 200.000 euro”, a spus Adina Paţilea, reprezentantul unui târg de imobiliar. Pe lângă preţ, în alegerea locuinţei contează şi apropierea de metro, dar ş de centrele comerciale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri