Cele mai scumpe locuințe sunt în Capitală

Data publicării:
apartament mfax

Cele mai scumpe apartamente se vând în Bucureşti. Preţul mediu este 1100 euro pe metru pătrat. Asta înseamnă că un apartament cu două camere şi 40 de metri pătrați costă peste 44.000 de euro, iar cele de trei camere ajung la 60.000 de euro cel puţin. În ciuda preţurilor ridicate încă se mai găsesc cumpărători. Şi asta se datorează schimbărilor din viaţa personală a cumpărătorilor şi a dorinţei acestora de a-şi întemeia o familie, spun specialiştii.

„În România vorbim de un ciclu de schimb rapid al locuinţei, pentru că plecăm de la o garsonieră pe care o luăm până în vârsta de 30 de ani, după vârsta de 30 de ani se trece la apartamentul de două camere, odată cu apariţia primului copil trei camere, după care, după 45 de ani, se trece la casa pe pământ”, a explicat Vlad Vlăsceanu, analist al pieţei imobiliare.

Citiți și: Chiriaș sau proprietar? Orașele unde rata pentru locuință este mai mică decât chiria

Cele mai căutate rămân locuinţele mici, iar vânzătorii vor să profite. Aşa că apartamentele de acest gen au început să se scumpească, atât pentru posibilii cumpărători, cât şi pentru chiriaşi. De exemplu, chiria unei garsoniere a crescut de la 150 la 170 de euro, în timp ce tarifele de chirie pentru două camere sunt în jurul valorii de 245 de euro pe lună.

Nici nu este de mirare că, în Capitală, vânzătorii nu sunt dispuşi să negocieze prea mult. Lefurile din Bucureşti sunt cele mai bune din țară. Câştigul mediu net este de 2.219 lei. Dublu față de Botoșani, unde avem cel mai mic salariu mediu net lunar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri