Centru medical închis din cauza unui scandal amoros între o doctoriţă și primar

Data publicării:
primar

Un scandal amoros între o doctoriţă și primarul unei comune din Gorj a dus la închiderea centrului medical de permanență care deservea aproape trei mii de oameni. Într-un exces de zel, edilul a schimbat încuietorile de la ușile clădirii, ba mai mult, a sistat apa şi căldura în centru. În aceste condiţii, inspectorii sanitari au decis să închidă unitatea medicală. Locuitorii comunei au rămas acum fără medic.

Centrul de permanenţă din localitatea Albeni, județul Gorj, funcționa de aproape șase luni. În urmă cu o săptămână, primarul a decis sa schimbe încuietorile. S-a certat cu unul dintre medici și a solicitat Direcției pentru Sănătate Publica să-l înlocuiască.

Ionuț Stan, primarul comunei Albeni: Doamna doctor, în timpul gărzilor consuma atât băuturi alcoolice în camera centralei şi fuma.

Valer Iosu, consilier local: Dumnealui deţinea chei de la centrul medical şi nu era normal deoarece există anumite acte medicale, confidențialitate...

În spatele acestui scandal, ar sta, de fapt, o poveste de dragoste, după cum mărturisește chiar primarul.

Ionuț Stan, primarul comunei Albeni: Mi-a cerut să mă despart de soţie ca să am o relaţie cu dumneai şi i-am spus că acest lucru nu pot să-l fac. A existat o relaţie între mine şi doamna doctor. Nu am crezut că se ajunge aici.

Ramona Hortopan, medic: Să-şi vadă de treaba lui şi de primăria lui şi de familia lui şi să mă lase în pace. Atât. Că eu sunt o doamnă! Am avut o relaţie profesională. Dacă omul a făcut o obsesie din persoana mea, nu e problema mea.

Între timp, activitatea centrului de permanență a fost suspendată în urma unor verificări ale inspectorilor DSP.

Elena Pitian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj: Nu se asigură condiţiile igienice în sensul că microclimatul nu era asigurat şi, la ora controlului, se consulta un copil în respectiva unitate medicală. De asemenea, lipsa apei calde, nu funcţiona centrala termică...

În tot acest scandal, de pierdut nu au decât oamenii din localitate. Acum, cel mai apropiat cabinet medical la care pot merge este la 20 de kilometri distanţă.

Femeie: Unde să ne ducem? Până ne ducem acolo, poate dăm colţu'.

Femeie: Doamne fereşte! Salvarea, dacă vine, dacă ai maşină şi ai pe cineva să te ducă, dacă nu, murim aici.

Medicul rămas fără post în urma scandalului a depus o plângere la Parchet în care îl acuză pe primar de șantaj, hărţuire, defăimare și amenințare. Susține că edilul i-ar fi cerut chiar și bani ca să nu publice fotografii indecente cu ea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Te-ar putea interesa și:
primar
Un primar a "confiscat" calculatoarele angajatelor pentru a verifica dacă stau pe Facebook
scoala
Director de școală notat cu 0,9 de fostul elev
Partenerii noștri