Cercetare în frig și fără bani. Angajații de la Îmbunătățiri Funciare nu și-au mai luat salariile de nouă luni

Data publicării:
frig bani

În laboratoarele Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Îmbunătăţiri Funciare din Bucureşti e aproape la fel de frig ca afară. Pentru că nu mai suportau astfel de condiţii, unii dintre cei 170 de salariaţi şi-au luat concedii fără plată.

Elena Dumitrescu, însă, vine la muncă zi de zi. Ea conduce laboratorul geotehnic de 37 de ani.

Vă daţi seama că o fac din pasiune lucrând în asemenea condiţii. Este foarte neplăcut ca după atâta timp şi atâta experienţă să fii în situaţia asta”, spune Elena Dumitrescu.

Munca şI Pasiunea cercetătorului nu este retribuită de nouă luni.

Am ajuns în situaţia în care colegii să spună că nu au cu ce să plece acasă de la serviciu, să îmi spună să le dau 5 lei împrumut, pentru o pâine”, afirmă Ion Hagiescu, lider de sindicat.

Înainte de Revoluţie, aici au fost proiectate marile amenajari de irigatii, drenaje, lucrări de îndiguire din România. Institutul pentru Îmbunătăţiri Funciare este astăzi al nimnui.

Avem datorii de 35 de milioane de lei către bugetul statului, în jur de 2,9 milioane de lei către terţi şi către salariaţi 1,2 milioane de lei”, spune Dănuţ Maria, directorul general al institutului.

Înfriguraţi şI fără bani, cercetătorii au protestat totuşi pentru ştergerea datoriilor de la bugetul de stat. Au primit doar o promisiune. Aceea că vor fi preluaţi integral de Ministerul Agriculturii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri