Sari la conținut

Ceremonie la aproape 0 grade. 100 de studente la Academie şi angajate ale Jandarmeriei au aşteptat o oră, în ţinută de vară, sosirea oficialilor

Ora 8.30, sediul Ministerului de interne. În frig şi ceaţă, 100 de studente de la Academia de Poliţie şi angajate de la Jandarmerie stau smirnă lângă maşinile primite de la Guvern. Sunt îmbrăcate în uniforma de vară: fuste scurte şi sacouri subţiri. Le ies aburi pe nări şi se mişcă toate la fel. Tremură de frig.

Nici soldaţii din garda de onoare nu rezistă mai bine. Au început mai devreme propria paradă. Bat pasul pe loc să se mai încălzească.

După o jumătate de oră de aşteptare chinuitoare, apare premierul însoţit de Ministrul de Interne.

Primele 100 de maşini Dacia Duster ajung la Ministerul de Interne

În faţa celor 250 de angajaţi chemaţi să facă o recepţie grandioasă pentru 100 de maşini, ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a anunţat planuri măreţe: „Procesul de înnoire a parcului auto al MAI se va mări cu 5.150 de autoturisme. Achiziţia s-a realizat prin licitaţie publică, preţul unui autoturism fiind de 11.100 de euro”.

La fel cum a făcut şi în cazul microbuzelor şcolare predate la sfârşitul verii, premierul a ţinut să predea personal cheile maşinilor. Şi să lanseze un atac la adresa fostului ministru de Interne din opoziţie: „Dacă era Blaga, probabil că luam Loganuri cu 70.000 de euro. El a mai luat aşa”.

După terminarea ceremoniei în care premierul a predat cheile maşinilor, angajaţii Ministerului de Interne au mai avut de executat o coregrafie. Cu geamurile larg deschise, au salutat mulţimea, ca la ziua naţională.