CFR suplimentează numărul de vagoane ale trenurilor de luni către litoral. Recomandări pentru pasageri

Data actualizării: Data publicării:
trenuri pe sine
FOTO: Facebook CFR Calatori / credit: Razvan-Victor Preda

CFR suplimentează numărul de vagoane al mai multor garnituri de tren care vor pleca luni către litoral din București și alte mari orașe, pentru a răspunde cerinţelor crescute de trafic.

Potrivit unui comunicat de presă al companiei, trenurile RE 8005, IR 1922, IR 1983, IR 1994 din Bucureşti Nord spre litoral, luni dimineaţă - 16 august, vor fi compuse la capacitatatea maximă admisă din punct de vedere tehnic, ceea ce înseamnă 1.100-1.400 locuri la fiecare tren.

De asemenea, sunt suplimentate şi celelalte trenuri din marile oraşe care circulă spre litoral. De exemplu, dinspre Moldova la trenurile care asigură legătura directă sunt disponibile aproximativ 2.500 locuri.

Trenurile care circulă duminică spre/dinspre litoral, pentru preluarea călătorilor, sunt deja suplimentate cu vagoane la capacitatea maxim tehnic disponibilă.

Recomandările CFR pentru pasageri

CFR îndeamnă călătorii să folosească toate modalitățile de achiziție a biletelor: online, de pe cfrcalatori.ro, din aplicația “CFR Călători mersul trenurilor şi bilete online”, de la automatele de bilete din gări sau direct de la casele de bilete și agențiile de turism.

Compania menționează că încearcă să asigure aer condiționat în toate vagoanele, dar că pot apărea și situații în care răcirea nu va fi în parametri normali, din cauza temperaturilor exterioare extreme de peste 35 de grade Celsius, care se traduc la nivelul șinei și a cutiei vagonului în 50 de grade Celsius, sau a deschiderii geamurilor. Tot din cauza condițiilor meteo, este posibil ca viteza să fie redusă în anumite intervale orare și pe anumite porțiuni de cale ferată.

CFR Călători roagă pasagerii ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre posibilele întârzieri ale trenurilor. În caz de nevoie, în unele trenuri şi în gări personalul feroviar este pregătit să ofere apă călătorilor.

Compania are și o serie de recomandări pentru pasageri, în special pentru persoanele cu sensibilitate crescută la căldură sau care nu suportă temperaturile ridicate din cauza unor afecţiuni medicale:

  • să se hidrateze permanent şi să aibă cel puţin o sticlă cu apă în bagaj;
  • să aibă medicaţia necesară în caz de nevoie;
  • să alerteze imediat personalul de tren dacă se simt rău în timpul călătoriei sau dacă observă o persoană care are nevoie de ajutor.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri