Chiria în căminele studențești a crescut cu o treime. Condiţiile au rămas aceleaşi

Data publicării:
camine

Dimpotrivă, tinerii se plâng că au fost cazaţi în camere cu mucegai şi pereţi murdari, saltele rupte şi pline de gândaci. Tinerii au descoperit că în unele cămine din Grozăveşti există o singură cabină de duş pentru zecii de chiriaşi de pe un etaj. Reprezentanţii Universităţii spun că au cheltuit toţi banii pentru reparaţii şi că alţii nu mai au.

Deşi majoritatea camerelor rămân libere peste vară, nimeni nu face curăţenie în ele, aşa că la început de an studenţii aleargă după gândacii care forfotesc peste tot. Iar renovarea este făcută de ochii lumii. Holul este zugrăvit doar de la intrare până la uşa administratorului.

„În camere nu a fost văruit. De obicei, studenţii îşi văruiesc singuri”, mărturisește o studentă.

Ca să poată locui în cămin, mulţi studenţi şi-au renovat singuri camerele. Au cumpărat inclusiv salteaua de pe pat. Părinţii au plătit pentru toate acestea chiria camerei pe şase luni. Tinerii spun că de la an la an condiţiile sunt mai proaste, iar preţurile, mai mari.

Universitatea Bucureşti se laudă că a cheltuit peste 600.000 de lei pentru reparaţii şi renovări în cămine.

„În general, am încercat să acoperim problemele care erau mai grave, de umiditate, de disfuncţii la grupurile sanitare”, a precizat Maria Voinea, prorector pe probleme studenţeşti, Universitatea Bucureşti.

Pentru un loc în aceste cămine, un student plăteşte între 110 şi 130 de lei. Chiria a crescut de anul acesta, dar condiţiile au rămas aceleaşi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri