Cinci greşeli frecvente pe care le fac cei care îşi cumpără o locuinţă

Data publicării:
blocuri cartier case bucuresti imobiliar sursa foto digi24-1

1. Nu colaborează cu agenţia de imobiliare potrivită. Herman Chan, agent imobiliar din San Francisco, sugerează alegerea unui agent cu vechime, care cunoaşte inventarul proprietăţilor din zona de care este interesat cumpărătorul, informează zf.ro

2. Nu cercetează piaţa imobiliară înainte să aplice pentru un împrumut. Oamenii ar trebuie să se informeze în legătură cu ratele şi dobânzile.

3. Nu văd în perspectivă. Cei care îşi cumpără pentru prima oară o casă nu estimează corect viitoarele cheltuieli ataşate achiziţiei, precum impozitul pe casă, întreţinerea, dar şi mentenanţa imobilului. Agenţii le recomandă celor care îşi cumpără case să pună bani deoparte, pentru a fi pregătiţi în cazul unor situaţii neprevăzute, cum ar fi înlocuirea sau repararea acoperişului distrus de o furtună.

4. Acceptă sfaturi de la persoane neavizate. Părinţii, rudele sau prietenii care nu au cumpărat recent o proprietate nu ştiu care sunt preţurile şi condiţiile pieţei locale.

5. Nu fac o inspecţie a locuinţei. Inspecţiile pot dezvălui potenţialilor cumpărători probleme ale imobilului în ceea ce priveşte rezistenţa construcţiei, precum şi instalaţiile electrice şi sanitare necorespunzătoare, pe care un necunoscător nu le-ar băga de seamă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri