Cinci produse pentru protecție solară care pot provoca apariția cancerului, retrase de pe piață. Avertismentul Johnson & Johnson

Data publicării:
o femeie isi aplica crema de protectie solara pe picioare, pe plaja
Gigantul farmaceutic Johnson&Johnson retrage de pe piaţă cinci tipuri de cremă pentru protecţie solară. Foto: Profimedia Images

Gigantul farmaceutic Johnson & Johnson retrage de pe piaţă cinci tipuri de cremă pentru protecţie solară Neutrogena şi Aveeno, după ce a fost descoperită, în unele probe, o substanţă chimică ce poate duce la apariţia cancerului, transmite Reuters, citat de Mediafax.

Compania a cerut consumatorilor să nu mai folosească produsele, după ce testele interne au indicat prezenţa unor cantităţi mici de benzeni.

Astfel, Johnson & Johnson a avertizat clienţii să nu folosească spray-urile cu aerosoli Neutrogena Beach Defense, Neutrogena Cool Dry Sport, Neutrogena Invisible Daily, Neutrogena Ultra Sheer şi Aveeno Protect + Refresh.

Cremele solare Aveeno şi Neutrogena se comercializează şi în România.

„Lucrăm să îndepărtăm aceste produse de pe piaţă şi vom oferi despăgubiri clienţilor”, transmite gigantul farmaceutic.

Benzenii sunt substanţe cu proprietăţi cancerigene, ceea ce înseamnă că ar putea duce la apariţia cancerului, în funcţie de nivelul şi durata expunerii.

„Expunerea zilnică la benzenii din aceste creme de protecţie solară, la nivelul descoperit în testele noastre, nu ar trebui să cauzeze probleme de sănătate”, mai transmite Johnson&Johnson.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri