Cine alege hainele Primei Doamne a României

Data publicării:
carmen klaus iohannis 1 aprilie 2015 mediafax

Stilistul Primei Doamne este Alexandru Ciucu. El a creat ţinuta purtată de Carmen Iohannis săptămâna trecută, când l-a întâmpinat, alături de preşedinte, pe liderul Turciei, venit în vizită oficială la Bucureşti. Un costum crem, clasic, dar care păstrează şi ceva din stilul Primei Doamne.

A fost o mare onoare pentru mine să pot crea costumul pe care Prima Doamnă a României l-a purtat la întâlnirea oficială”, spune designerul pe Facebook.

Acesta spune despre Carmen Iohannis că are „imaginea unei Jackie Kennedy a zilelor noastre”.

Înainte de colaborarea cu Alexandru Ciucu, Carmen Iohannis s-a lăsat pe mâna unei creatoare de modă din Ardeal, Eli Lăslean. La ceremonia dedicată zilei Principesei Margareta, Carmen Iohannis a purtat, pentru prima dată de când este în atenţia opiniei publice, o rochie lungă.

Primele apariţii publice ale lui Carmen Iohannis au stârnit controverse. Rochia purtată la recepţia de instalare a noului preşedinte la Cotroceni a fost creată de un designer american, Tory Burch. Apariţia a fost considerată spectaculoasă, dar nepotrivită pentru o asemenea ocazie. De altfel, prima doamnă a apărut de multe ori în rochii scurte, înflorate sau în culori vesele.

Carmen Iohannis a fost de la bun început diferită de soţiile foştilor preşedinţi: Nina Iliescu, Nadia Constantinescu şi Maria Băsescu, de la îmbrăcăminte până la apariţiile în public.

Carmen Iohannis a participat la întâlnirile preşedintelui cu românii care trăiesc la Paris şi Berlin, l-a însoţit în vizite în străinătate şi a declarat că vrea să se implice în viaţa publică. Klaus Iohannis crede însă că, deocamdată, România nu este pregătită pentru instituţia primei doamne.

Prima doamnă a mea, soţia mea, îmi face onoarea să mă însoţească peste tot unde este posibil. Dar de acolo până la instituţia Primei Doamne cred că mai este cale lungă”, a spus președintele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri