Clădire istorică, pericol pentru trecători. O femeie a ajuns la spital

Data publicării:
timisoara

Pericol la Facultatea de Muzică din Timişoara. Studenţii şi angajaţii trec cu frică pe lângă clădire din cauza bucăţilor mari de tencuială care stau să cadă. Situaţia s-a înrăutăţit după ce s-au topit zăpezile, iar apa s-a infiltrat în pereţi. Zilele trecute, o angajată a ajuns la spital după ce o bucată din zid a căzut peste ea. Autorităţile nu au bani să se apuce de reparaţii aşa că au promis că vor acoperi clădirea cu o plasă de protecţie.

Imaginile par desprinse din filmele de groază, dar aici învață de fapt studenții Facultății de Muzică și Teatru din Timișoara. Bucăți din tencuiala veche de zeci de ani au început să se desprindă și deja au rănit un angajat care trecea prin zonă.

 

Studenții și profesorii facultății merg mereu cu teamă pe lângă clădire şi se feresc pe cât pot de zonele periculoase.

"E cam periculos că au mai căzut țigle, căzămizi pe lângă noi. Chiar într-o zi vorbeam cu un coleg în curtea cealaltă despre cum pică chestii și chiar atunci a picat ceva lângă noi."

"Sunt infiltrații care s-au adunat de-a lungul timpului, aici a fost baie turcească odată."

Clădirea din centrul Timișoarei este monument istoric. A fost construită la începutul secolului al 18-lea și a găzduit într-o vreme chiar primăria orașului.

Laurențiu Georgescu, director administrativ: „Este obligația primăriei ca aceste lucrări de reparații curente și capitale să fie făcute. Mai mult, Universitatea de Vest încă de la preluarea imobilului a făcut o serie de demersuri către primărie, a semnalat atât prin adrese scrise, poze, situația în care se află imobilul.”

După incidentul în care a fost rănită o femeie, singura măsură luată a fost interzicerea accesului în curțile interioare.

Nicolae Robu, primarul Timișoarei: „S-au luat măsuri, din păcate lucrurile stau așa cum stau, utilizatorii nu ne-au semnalat, asta e realitatea, că trebuie să intervenim acolo.”

Autoritățile locale susțin că vor amplasa o plasă de protecție pe întreaga clădire, ca să fie evitate accidentele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri