Cele mai sigure oraşe din România

Data actualizării: Data publicării:
cluj

Oradea, Braşov şi Cluj-Napoca sunt oraşele cu cel mai ridicat grad de siguranţă din România. Bucureştiul e abia pe locul nouă, arată un studiu al portalul imobiliar Storia.ro asupra siguranţei vieţii în 42 de oraşe din România plus judeţul Ilfov.

cluj

La coada clasamentului este oraşul Alexandria din Telorman. Pe locuri codașe se mai clasează Suceava, Satu Mare, Bacău, Călărași, Târgoviște, urmate de Vaslui, Piatra Neamț, Galați și Resița.

Printre criteriile de evaluare se numără costul general al vieţii, accesul la instituţiile de sănătate publică, calitatea mediului înconjurător, curăţenia şi zgomotul din mediul urban, spaţiile verzi, situaţia transportului public și accesul la instituţiile educaţionale.

S-a constatat că există o legătură între siguranță și dimensiunile localităţii. Cele mai sigure par a fi cele de dimensiuni medii, în jurul a 300.000 de locuitori. Oraşele de până la 100.000 de locuitori sunt considerate nesigure. Însă cea mai strânsă legătură este între nivelul de trai şi siguranţa.

Oraşele cu şomaj scăzut şi un nivel de trai ridicat sunt, evident, mai sigure. Nu e vorba doar de criminalitate, ci şi de resursele financiare alocate de administraţii pentru gospodărirea localităţii.

La studiu au participat peste 93.000 de persoane şi a fost efectuat în perioada noiembrie 2016 - ianuarie 2017.

Studiul privind siguranţa se bazează pe evaluările acordate de cetățeni oraşelor şi cartierelor în care locuiesc şi face parte dintr-un program amplu de cercetare, care se va desfăşura pe tot parcursul anului 2017.

Sursa Digi24

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri