Sari la conținut

CNADNR: Şoferii vor fi opriţi în trafic pentru a răspunde unui set de întrebări 

 

Potrivit unui comunicat al CNADNR, acest studiu constituie baza de date statistice pentru determinarea curenților de trafic în scopul orientării investițiilor, alocarea bugetelor și ajustarea strategiilor de dezvoltare. Acțiunea se va desfășura în puncte determinate prin metode statistice, pe întreaga rețea de drumuri naționale din România.

În aceste puncte vor fi echipe de recenzori și agenți de circulație care vor invita conducătorii de vehicule pe o bandă de rezervă (acostament sau banda I-a) și le vor adresa un set de întrebări, care vor consta în: originea plecării în cursa (ex.: București, Zalău); destinația cursei (ex.: Suceava, Budapesta); ruta (ex.: București - Pitești - Sibiu - Deva - Arad - Nădlac); scopul călătoriei (ex.: turistic, afaceri, naveta, alte scopuri); pentru vehicule de transport marfă: felul mărfii; pentru vehicule de pasageri: numărul de pasageri.

Precizăm că nu vor fi înregistrate datele referitoare la numărul de înmatriculare al vehiculului, numele conducătorului auto sau alte date de înmatriculare - identificare. Menționăm că întrebările vizează direcțiile de deplasare, scopul deplasării, natura transportului, informațiile solicitate fiind complet anonime. Recenzorii vor purta ecusoane și vor consemna răspunsurile pe formulare tipărite. Fiind vorba despre o acțiune de interes public, CNADNR SA roagă conducătorii de vehicule să colaboreze cu recenzorii astfel încât ancheta să se desfășoare în condiții optime și într-un timp cât mai redus”, se mai arată în comunicat. 

Pe aceeași temă