Cod portocaliu de inundaţii în Satu Mare. Avertizarea este valabilă pentru râul Crasna

Data publicării:
02042013 avertizare cod

Avertizarea codul portocaliu de inundaţii, emisă de hidrologi pentru râul Crasna din judeţul Satu Mare, rămâne în vigoare până astăzi la ora 12.00. Tot până la prânz mai este valabil şi un cod galben ce vizează alte şapte râuri din vestul şi nord-vestul ţării.

Hidrologii avertizează că pe o bună porţiune din răul Crasna cotele de inundaţii au fost depăşite şi că există un risc foarte mare de producere a unor viituri şi de revărsare a râului. Sunt mai multe sute de hectare de teren agricol ameninţate şi mai multe gospodării aflate în zona de pericol. 

Meteorologii au decis prelungirea codului galben pentru mai multe judeţe din vestul şi nord-vestul ţării, acestea fiind Salaj, Bihor, Cluj, Arad, Hunedoara, Timiş şi Caraş-Severin.

A plouat mult în ultima săptămână în nord-vestul ţării, iar cantităţile de apă au depăşit 30 şi chiar 50 de litri pe metru pătrat. În judeţul Bihor pericolul de cod portocaliu a trecut, rămâne însă codul galben.

În mai multe primării a fost instituit încă de duminică serviciul de permanenţă şi mai multe poduri, podeţe şi diguri sunt supravegheate non-stop. Meteorologii spun că azi precipitaţiile vor fi slabe, însă de mîine vor reveni ploile torenţiale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri