Codul fiscal. Avertismentele sindicaliștilor, pe ultima sută de metri

Data publicării:
costin bns

Propunerea privind transferul contribuţiilor a reuşit să unească sindicatele şi patronatele împotriva Cabinetului Tudose. Îngrijorări vin şi din partea primăriilor, care se tem că vor avea venituri mai mici din cauza reducerii impozitului. Chiar în ziua în care Codul fiscal urmează să fie modificat, reprezentanți ai sindicatelor lansează un nou avertisment privind scăderea salariilor.

Funcţionarii publici anunță că vor ieşi în stradă. Sunt nemulţumiţi că transferul contribuţiilor de la angajator la anagajat le va diminua salariile cu 25 la sută, spun ei. Liderul Sindicatul Naţional al funcţinarilor i-a îndemnat deja la protest pe sindicalişti.

Aceasta după ce ieri, Bogdan Hossu, preşedintele Cartel ALFA , apela la sindicalişti să îşi spună astăzi nemulţumirile în stradă.

De asemenea, liderul Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin, acuză Guvernul că nu a pregătit o măsură legislativă ca să protejeze salariaţii din mediul privat, care vor avea avea veniturile diminuate cu aproape 50 la sută, spune sindicalistul.

Din 3 ianuarie, prima zi lucrătoare, orice cetățean care va veni cu intenția de a se angaja va fi cel care va plăti cumulat 45% din brutul său. Oamenii trebuie să înțeleagă că ceea ce va scoate azi guvernul nu oferă nicio soluție legislativă pentru ca lucrătorii din mediul privat să aibă vreo protecție, astfel încât să nu piardă din venitul net”, a spus Dumitru Costin.

Îndemn membrii de sindicat să se alăture demersurilor, protestelor, să iasă din presiunea uriașă pe care actualul partid de guvernământ o exercită prin intermediul conducătorilor de înterprinderi”, a adăugat liderul sindical.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri