Codul Muncii, modificat: Repausul săptămânal este de 48 de ore consecutive

Data publicării:
senat crop

 

Senatorii au decis modificarea Codului Muncii

Propunerea legislativă pentru modificarea Codul Muncii este inițiată de senatorii Liviu Pop și Petru Frătean și semnată de un grup numeros de parlamentari PSD și UNPR.

Prin proiect se propune înlocuirea prevederii că "repausul săptămânal se acordă în două zile consecutive, de regulă sămbăta și duminica" cu cea că "repausul săptămânal este de 48 de ore consecutive, de regulă sămbăta și duminica".

Comisia pentru muncă, familie și protecție socială s-a pronunțat pentru adoptarea propunerii legislative "pentru eliminarea interpretării legislative aduse în defavoarea angajatului".

În expunerea de motive, inițiatorii susțin că modificarea propusă este de natură să elimine interpretările prin care relația angajat-angajator poate fi dezechilibrată în favoarea celui din urmă și că forma propusă este mult mai concisă, nelăsând loc interpretărilor.

"Din păcate, de foarte multe ori, angajatorul, ajutat de ambiguitatea regăsită în textul reglementărilor legale, profită de neștiința angajatului, lăsându-i acestuia din urmă impresia că are foarte multe obligații și foarte puține drepturi, în speță, dreptul la repaus săptămânal", arată semnatarii proiectului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri