#Colectiv| Ce s-a întâmplat cu cluburile închise

Data actualizării: Data publicării:
Soho House Chicago + Bacardi Round Out The Festival Weekend With A Star-Studded Wrap Party

La aproape un an de la tragedia din Colectiv, pompierii continuă să descopere aceleaşi nereguli în baruri şi cluburi. Mai mult, sunt localuri care au fost închise de pompieri anul trecut, dar care acum funcţionează, deşi nu au obţinut nicio autorizaţie în plus.

S-a rezolvat totul! Totul este ok! Totul este la zi, cu ISU cu totul.

Acum se țin petreceri?

Orice! Este deschis.

28 octombrie 2016. La un an după Colectiv unul din primele cluburi închise de pompieri după tragedie este scena unei petreceri pentru adolescenţi.

Sunt de la organizare, în jur de 5 ore în jur de 280 de persoane.

Elevi de la?

Toate clasele de la Mihail Sadoveanu.

Înțeleg că este clubul închis?

Nuu. S-au făcut mai multe uși de evacuare.

Pompierii au altă variantă: clubul funcţionează ilegal, fara autorizație. Cei care ar trebuie să ia măsuri în acest caz sunt reprezentanţii primăriei şi poliţiştii. Cele două instituţii nu au comentat însă situaţia.

Acelaşi club şi-a deschis porţile fără autorizaţie şi la câteva săptămâni după Colectiv. Numai că atunci poliţiştii şi jandarmii au stricat petrecerea chiar în noaptea de revelion.

Şi nu este singurul caz. După Colectiv şapte localuri din Bucureşti au fost închise pentru că nu erau sigure pentru clienţi. Doar două au fost redeschise cu acte în regulă. În ţară aproape 100 de patroni au pus lacătul pe uşile cluburilor, după 30 octombrie 2015

Clubul Boiler a funcţionat timp de 5 ani într-o fabrică dezafectată. După tragedia din Colectiv conducerea localului a solicitat un audit de la ISU. În urma controlului conducerea clubului a decis să închidă clubul definitiv.

Alin Pandaru, supravieţuitor Colectiv: „Aș zice că nu am învățat prea multe! Am observat că sunt încă locuri care nu sunt neapărat în regulă și încă funcționează.< Sper ca oamenii să aibă mai multă grijă de ei când ajung într-un loc care nu li se pare în siguranță să nu mai stea acolo.”

De acest lucru se conving şi oamenii legii la fiecare control.

Adrian Marin, purtător de cuvânt ISU București Ilfov: „De la lipsa hidranților interiori, nemarcarea căilor de evacuare sau dimensionarea incorectă a căilor de evacuare până la instalații electrice improvizate sau lipsa instalațiilor de detecție și de stingere a incendiilor.”

Pompierii se plâng însă că deşi li s-a dat mai multă putere după Colectiv, sunt încă prea puţini inspectori.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri