#Colectiv | Expoziția fotografilor care au murit sau au fost răniți în incendiu

Data publicării:
expo colectiv

Sute de oameni au mers să vadă fotografiile realizate de cei zece fotografi care au pierit sau au fost răniţi în incendiu de la Colectiv.

Teodora Maftei, Liviu Zaharescu, Claudiu Petre, Alex Chelba. Au făcut zeci de mii de fotografii la concerte. Și asta făceau și în 30 octombrie, în Colectiv, la concertul trupei Goodbye to Gravity.

Din păcate, niciunul dintre cei patru nu a supravieţuit incendiului.

Alţi şase fotografi care erau în club pentru a surprinde concertul Goodbye to Gravity sunt şi acum internaţi în spitale.

„Colegii noștri au nevoie în continuare de ajutor, chiar dacă unii dintre ei vor ieși din spital. Recuperarea lor va fi grea și foarte lungă”, spune un vizitator.

„Este un omagiu necesar pentru cei care acum pozează prin alte locuri mai frumoase. Pe majoritatea dintre ei i-am cunoscut la concertele noastre”, spune un alt vizitator.

Erau în Colectiv uniţi de o pasiune comună, fotografia de concert. Toate evenimentele mari din ţară şi din străinătate au trecut prin obiectivul aparatelor lor: Metaliica, Ozzy Osbourne, Roger Waters, Depeche Mode, Scorpions sau Sepultura. Erau mereu lângă scenă, pentru cele mai bune cadre.

„Probabil nu toată lumea îi cunoştea şi acum au ocazia să vadă că făceau nişte fotografii foarte frumoase care ajutau în primul rând artiştii, dar şi fanii”, spune un vizitator.

Dincolo de prilejul de a-i cunoaște pe cei zece fotografi prin lucrurile lor, publicul expoziției a putut să contribuie și la ajutorarea celor răniți. Intrarea la expoziție a fost gratuită, dar oamenii au putut dona bani.

Printurile care sunt în săli vor avea prima serie și vor fi vândute la licitație și din fiecare print se va putea cumpăra până la numărul 15”, spune Ciprian Vlăduț, organizator al expoziției.

Fotografiile pot fi văzute la Hanul Gabroveni din Capitală până la finalul lunii ianuarie. În paralel, la Casa Filipescu-Cesianu, vor fi expuse fotografii cu trupa Goodbye to Gravity din concertele susținute de-a lungul timpului. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri