Colegiul Psihologilor oferă asistență post-traumă victimelor din Muntenegru

Data publicării:
spital asigurar sanatate CAS 5295480-Mediafax Foto-Remus Badea 1

„În urma acceptului domnului ministru secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, Dr. Raed Arafat, Colegiul Psihologilor din România a alcătuit o echipă de psihologi, specializaţi în consiliere psihologică şi psihoterapie, care urmează să acorde serviciile de asistenţă psihologică”, anunță instituția printr-un comunicat de presă.

Membrii echipei de psihologi vor merge la cele patru spitale, unde sunt aduşi răniţii din accident şi vor sta de vorbă cu ei şi cu familiile acestora. De asemenea, psihologi din echipă vor merge la Piteşti şi Curtea de Argeş, unde vor consilia psihologic aparţinătorii victimelr accidentului. În toate demersurile lor, echipa de psihologi va colabora cu specialiştii din sistemul public de sănătate şi din Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, se arată în comunicat.

„Atât răniţii, cât şi familiile celor raniti sau decedaţi în acest tragic accident au nevoie de ajutor şi consiliere psihologică în aceste momente grele. De aceea, am lansat public printre membrii noştri apelul de a sări în ajutorul celor afectati, iar până în prezent deja s-au oferit deja un număr mare de voluntari”, a declarat prof. univ. dr. Mihai Aniţei, preşedintele Colegiului Psihologilor din România.

Un autocar cu 47 de oameni la bord a căzut, duminică după-amiază, în canionul Moraca din Muntenegru. Bilanţul provizoriu al victimelor este de 19 morţi, dintre care 18 români.

Citiți și:

Ministrul Corlățean a întârziat la conferința de presă din Muntenegru. Acorda un interviu unei televiziuni din România

Accidentul din Muntenegru. Raed Arafat: „Majoritatea pacienților sunt transferabili”

Accidentul din Muntenegru. Lista completă a victimelor spitalizate

Accidentul din Muntenegru. Autoritățile verifică actele companiei de transport Gregory Tour

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri