Colos de ciment în locul vegetației luxuriante promise

Data publicării:
parcare craiova

Primăria Craiova le-a promis cetăţenilor că va rezolva problema parcărilor din oraş cu un proiect european de parcare subterană, construită sub parcul Teatrului Naţional. Apectul zonei verzi urma să fie păstrat aproape în întregime. Când construcţia a fost gata, oamenii au fost şocaţi.

Acum doi ani, aici era una dintre cele mai frumoase zone verzi ale Craiovei, cu băncuţe şi o alee a celebrităţilor. Acum este doar o întindere de ciment”, transmite corespondentul Digi24 Manuela Rolea.

Dan Daşoveanu, viceprimar Craiova: O parcare subterană a devenit o parcare semisubterană dacă putem să spunem aşa.

Mihail Genoiu, viceprimar Craiova: Arată destul de urât, atât peretele, cât şi balustrăzile din metal nu sunt foarte estetice.

Cei care au girat proiectul, consilierii locali, recunosc că s-au gândit mai mult la utilitatea parcării, nu şi la estetica zonei.

Pavel Badea, consilier Primăria Craiova: Este clar diferit de ceea ce am avut prezentat în momentul în care s-a propus şi s-a început lucrarea, cotele de înălţime nu corespund cu ceea ce am avut ca şi propunere iniţială.

Dan Cherciu, fost consilier Primăria Craiova: Nu am avut un astfel de proiect 3D, o astfel de proiecţie.

Arată ca o zonă industrială, în niciun caz ca un centru al unui oraş şi ceea ce se întâmplă acum este o bătaie de joc.

Lipseşte ceva, culoarea, verdeaţa...

Bănci negre, parcă intri undeva... până apare iarba, pomii, mi se pare dezamăgitor”, se plâng craiovenii.

Primăria estimează că ar trebui să cheltuie cel puţin 100.000 de euro ca să refacă estetic zona.

Mihail Genoiu, viceprimar Craiova: Una dintre soluțiile propuse era o îmbrăcare cu un perete verde de glicină, glicina creşte foarte repede.

48 de milioane de lei a costat parcarea din centrul Craiovei, iar recepţia lucrării ar trebui făcută la sfârşitul acestei luni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri