Consilierii prahoveni, în vizită de lucru pe Broadway

Data actualizării: Data publicării:
prahova

Aproximativ 185.000 de lei din bugetul judeţului Prahova vor fi cheltuiţi, anul acesta, pentru o deplasare la New York. Asta în condiţiile în care, tot în acest an, nicio sumă din bugetul local nu va ajunge la investiţii. Cu toate acestea, preşedintele Consiliului Judeţean spune că lucrările la spitalul judeţean, drumurile sau canalizarea vor fi făcute din excedentul bugetar al anilor anteriori.

Atragerea unor investitori din Statele Unite este motivul oficial pentru care cinci consilieri judeţeni din Prahova vor merge pe 14 mai la Festivalul Romanian Day on Broadway, la New York.

Preşedintele instituţiei spune că banii alocaţi sunt din fondul de deplasări, iar participarea la un astfel de eveniment ajută la promovarea judeţului. Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova: Noi în fiecare an am prevăzut suma de 100.000 de euro pentru deplasari externe. 44.000 de dolari pentru aceasta deplasare. Ar trebui să participăm la acest festival de doua zile pe Broadway, unde vom avea un stand de prezentare cu materiale promoționale în ceea ce privește turismul.

Unii dintre consilieri s-au abţinut de la vot. Nu văd eficienţa acestei deplasări.

Dan Ciolac, consilier judeţean PNL Prahova: Acest festival Broadway se referă mai mult la chestii generale, de ţară, decât la lucruri care ne-ar privi pe noi ca prezentare a judeţului Prahova. Din cadrul grupului de consilieri PNL nu va merge nimeni în această deplasare.

Localnicii sunt de părere că banii erau mai bine folosiţi la rezolvarea problemelor de acasă.

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova susţine, în schimb, că finalizarea lucrărilor la canalizarea oraşului şi refacerea spitalului de urgenţă vor fi făcute din excedentul bugetar de 38 de milioane de euro din anii trecuţi. Anterior, Consiliul Judeţean Prahova a participat la evenimente similare din Franța, Belgia și Italia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri