Consolidarea blocurilor cu bulină roșie din Capitală bate pasul pe loc

Data publicării:
bloc cu bulina-mediafax

De mai bine de 20 de ani, locatarii din blocurile cu risc seismic ridicat aşteaptă ca imobilele în care locuiesc să fie consolidate. Banii de la primărie nu au venit, locatarii nu au banii necesari.

Monica Zoltan a învins inerţia autorităţilor şI a achitat banii pentru consolidare. În Final, locuinţa sa a devenit cu 3 metri pătraţi mai îngustă.

Ca structură de rezistenţă s-a făcut foarte mult, într-adevăr. Foarte mult beton, foarte multe fiare din astea”, spune Monica Zoltan.

Pe lângă rata luna de 520 de lei pe care o va plăti în următorul sfert de secol, femeia trebuie să scoată alţi bani din buzunar pentru reparaţii. „Am investit aici până acum între 250 şi 300 de milioane. Şi urmează încă!”, adaugă ea.

Blocul în care locuieşte Monica Zoltan e unul dintre cele 15 consolidate de proprietari. Alte 19 au fost făcute din banii autorităţilor. Însă aşteaptă o salvare încă 560 de imobile care stau să cadă numai în Capitală.

Banii de la Guvern pentru consolidare au fost din ce în ce mai puţin. De exemplu, în 2014 s-au alocat doar 40 de milioane de lei, jumătate faţă de 2013.

E sublimă, dar lipseşte cu desăvârşire consolidarea blocurilor, având în vedere existenţa unei legislaţii clare din 1994, dacă repartizăm bugetele alocate şi perioada de ani, rezultatele sunt îngrozitoare”, afirmă Mihai Mereuţă, preşedintele organizației Liga Habitat.

Primăriile susţin că nu au putut consolida clădirile care nu le aparţin pentru că aşa le impune legea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri