CONSTANŢA. O antrenoare de gimnastică e acuzată că-şi loveşte elevele

Data publicării:
03042013 antrenoare

Sportiva care susţine că a fost bătută de antrenoarea este Alina, o gimnastă de numai 12 ani. Deşi face gimnastică de 8 ani, povesteşte că până săptămâna trecută nu i s-a întâmplat vreodată să fie lovită în sala de antrenament. Mama fetei este revoltată şi spune că după acest incident se gândeşte serios dacă să o mai lase sau nu pe fiica sa în sala de sport. 

„S-a pus în calea ei, a prins-o în timpul elementelor şi a izbit-o de pământ”, a povestit Ana Avramiuc, mama fetiţei care susţine că a fost lovită.

Din păcate, părinţii spun că întâmplarea nu este singulară. Mai multe fete cu vârste cuprinse între 3 şi 15 ani ar fi fost lovite de-a lungul timpului în sala de gimnastică de aceeaşi profesoară.

„S-a întâmplat anul trecut. Am văzut noi ca părinţi un copil bătut de doamna Garabet în vestiar. Lovită, vânătă la guriţă”, a spus Lucica Ţuţuianu, o altă mămică.

Părinţii acuză clubul că ar încerca să muşamalizeze situaţia

Părinţii arată cu degetul şi spre conducerea clubului, care ar fi fost sesizată în repetate rânduri despre comportamentul agresiv al profesoarei, însă cu toate acestea ar fi muşamalizat situaţia.

„S-a constituit o comisie de cercetare şi dacă va fi găsită vinovată o să fie sancţionată conform legii”, a declarat Ilie Floroiu, directorul general al clubului sportiv Farul Constanţa.

De cealaltă parte, antrenoarea Clemenţa Garabet se apără şi susţine că totul ar fi o înscenare. "Nu am lovit, nu fac aşa ceva. Fata a fost manipulată şi instigată de ceilalţi antrenori", a spus antrenoarea.

Mama gimnastei agresate săptămâna trecută a depus plângere la Direcţia pentru Protecţia Copilului şi la poliţie şi speră acum ca autorităţile să facă dreptate pentru ca astfel de situaţii să nu se mai repete.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri