CONSULATELE Digi24. Speranțele românilor pentru 2015

Data publicării:
consulate digi

Irina Luca, Spania: Românii din străinătate doresc ceea ce vor toţi românii din ţară: un loc de muncă, un trai mai bun şi un viitor mai sigur pentru copii noştri. Dar cum asta o să dureze câţiva ani îi sfătuiesc pe toţi românii să se înarmeze cu multă răbdare. Cine ştie?! Poate se vor îndeplini şi visele noastre.

Cristina Petraru: Ne dorim salarii mai marii, fără muncă la negru.Vrem ca angajatorii să ne treacă pe contractul de muncă numărul real de ore, iar orele state peste program plătite în plus. Vrem să avem siguranţa zilei de mâine.

Euro.qualitas", Germania: De 20 de ani sunt în străinătate şi voi mai sta, alţi 20. Poate se va schimba ceva. Oricum, statul beneficiază, în mod involuntar, din ceea ce trimit românii acasă. Deci, nu au interes să schimbe ceva pentru că ar merge în pierdere.

Doina Tomescu, Italia: Sperăm la o Românie normală! Am dori tare mult să avem o ţară normală, condusă de oameni devotaţi interesului naţional şi nu tagma jefuitorilor. Vrem să ne întoarcem acasă unde să putem trăi demn şi cinstit. Ne-am săturat de pâinea amară a pribegiei. Ne lipsesc părinţii rămaşi în viaţă şi sentimentul că eşti acasă!

Dana Bacosca, Spania: Acum 2 ani m-am îmbolnăvit de cancer şi acum mi-e puţin teamă să mă întorc "acasă" din cauza sistemului sanitar din România. Îmi doresc o Românie nouă, o Românie în care să putem munci cinstit, pe un salariu decent.

Geanni, UK: Crearea de facilităţi pentru români, nu pentru multinaţionalele care stau şi fac bani atât cât ţin facilităţile, iar apoi pleacă. Românul care se întoarce acasă şi îşi investeşte banii, munciţi cu greu, nu are niciun interes să plece înapoi. Până acum, politica guvernelor a fost: să vină, să investească şi avem noi grijă să-i lăsăm faliţi.

Aşteptăm mesajele voastre pe secţiunea DigiVOX a site-ului nostru sau pe forumul Consulatele Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri