Consulul Slovaciei în România, voluntar la curăţarea unui drum între Bihor şi Sălaj

Data actualizării: Data publicării:
igienizare slovac4

50 de kilometri de şosea, între Bihor şi Sălaj, sunt mai curaţi datorită a peste 100 de voluntari. Împărțiți în echipe, aceştia au curățat marginea drumului DN 1H, din oraşul bihorean Aleșd până în județul Sălaj, la Șimleu Silvaniei. La final, voluntarii au fost serviți cu mâncare tradițională la cabana consulului onorific al Slovaciei, şi el participant la acţiune.

Funcționari publici, elevi și localnici și-au dat întâlnire, sâmbătă dimineața, în fața primăriei din Aleșd și au plecat pe DN1H spre comuna Șinteu.

“Vrem să nu fim indiferenți, vrem să facem curățenie și nu putem să așteptăm de la… de la cine să așteptăm să facă curățenie? Trebuie să facem noi curățenie. Ideea, cum v-am zis, este simplă: vrem să fie curat unde trăim”, a explicat Miroslav Iabloncsik, consulul onorific al Republicii Slovacia.

Echipați cu mănuși și saci menajeri, voluntarii s-au împărțit în mai multe echipe și au curățat marginea șoselei pe o distanță de 50 de kilometri până în Șimleu Silvaniei.

“Am venit să curăț ce e murdar, mizeria, și să fac curat unde aruncă oamenii”, a spus un elev de 9 ani, cel mai mic participant.

“Unii oameni nu știu să-și respecte, în primul rând, orașul în care trăiesc și vreau să fac din orașul Aleșd un loc cât mai frumos”, a completat un alt elev.

igienizare slovac7
igienizare slovac7

Au fost strânși zeci de saci plini cu deșeuri aruncate de turiști sau localnici.

“Prin asta vrem să atragem atenția ca cei care aruncă gunoaiele să nu mai arunce și să fie cât mai curat se poate”, a precizat Lasak Benedek, primarul comunei Șinteu.

La finalul acțiunii, voluntarii s-au ospătat cu mâncare tradițională pregătită la cabana consulului slovac.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Florin Lucuța

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri