Consumat cu moderaţie, vinul fiert este benefic pentru organism

Data publicării:
2012 20vin 20fiert-39615

La Târgul de Crăciun din Timişoara mirosul de vin fiert te îmbie de la fiecare căsuţă. Tehnica preparării diferă de la un comerciant la altul. Zahăr, măr, portocală, gutuie sau scorţişoară sunt ingredientele care dau licorii roşii o savoare deosebită.Un pahar de vin fiert costă între 2 şi 5 lei. Clienţi sunt destui, pentru că oamenii vin nu doar să se încălzească, ci şi ca să se relaxeze. Inclusiv străinii s-au lăsat cuceriţi de vinul localnicilor.

Vinul roşu fiert oferă nu doar relaxare. Este nutritiv şi revigorant şi creşte pofta de mâncare. Trebui consumat însă cu măsură.

„Doza care este considerată suficientă din punctul de vedere al sănătăţii arterelor sau al inimii este de maxim două pahare de 150 de mililitri pentru bărbaţi şi un pahar pentru femei”, este de părere Dan Gaiţă, preşedintele Fundaţiei Române a Inimii.

Medicii spun că există şi reversul medaliei. Consumul excesiv de vin fiert poate fi periculos pentru organism.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri