Contribuție impresionantă pentru spitalul construit exclusiv din donații

Data publicării:
spital

Primul spital oncologic pentru copii din România, construit de un ONG, a primit o donaţie impresionantă din partea unuia dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa petrolieră de la noi. 10 milioane de euro a dat compania OMV Petrom pentru proiectul Organizaţiei Dăruieşte Viaţa. Este o premieră în ţara noastră ca un ONG să construiască, de la zero un spital, cu bani veniţi exclusiv din sponsorizări şi donaţii. Lucrările la unitatea medicală au început în decembrie 2017 şi ar trebui să fie gata vara următoare.

În urmă cu aproape două luni, reprezentanţii ONG-ului "Dăruieşte viaţă" au primit vestea celei mai mari donaţii primite până acum. Nu mai puţin de 10 milioane de euro pentru construcţia primului spital specializat în Oncologie pediatrică.

Carmen Uscatu - "Dăruieşte viaţă": Ni s-a părut o glumă bună, dar s-a dovedit a fi adevărată. Această sumă acoperă training pentru personalul medical şi o parte din instalaţiile care vor fi în acest spital.

Turnarea fundației pentru clinica proiectată cu trei etaje a început în iunie 2018, în curtea Spitalului "Marie Curie" din Capitală, iar până la începutul acestui an au fost deja ridicate primele două etaje.

Carmen Uscatu: Înseamnă un întreg ecosistem în care e vorba de un management medical performant, în care e vorba de a aduce copilul în centrul universului, de a-l putea trata multidisciplinar, de a acţiona la timp.

Donaţia de 10 milioane de euro, venită de la unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa petrolieră din România, îi permite ONG-ului "Dăruieşte viaţă" să termine la timp lucrările.

Christine Verchere, CEO OMV Petrom: Noi credem că fiecare copil are nevoie de o şansă la viaţă şi am văzut cât de mulţi români s-au alăturat acestei cauze aşa că era foarte important pentru noi să participăm. Este o donaţie de 10 milioane de euro, este o contribuţie semnificativă. Cred că fiecare contribuţie contează, dar cu siguranţă aceasta esta una extrem de substanţială, care face ca acest proiect să devină realitate.

Peste 15 milioane de euro s-au strâns până acum din donaţia celor peste 1.700 de companii şi a celor 250.000 de oameni care au crezut în acest vis. Campania de strângere de fonduri continuă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri