Controale ale Poliției și Gărzii de Mediu la depozitele ilegale de deșeuri din București

Data actualizării: Data publicării:
doi politisti langa mormane de deseuri
Poliția și Garda de Mediu controleaza depozitele ilegale de deșeuri din București. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Controale ale comisarilor Gărzii de Mediu și polițiștilor locali din București. Echipe mixte s-au organizat în fiecare sector pentru a depista unitățile care poluează. Primăria Capitalei le-a pus la dispoziție stații mobile de măsurare a calității aerului.

Cezara Scutari, jurnalist Digi24: Echipele Gărzii de Mediu au discutat cu reprezentanții primăriilor de sector și au stabilit mai multe zone la care să se deplaseze, pentru a verifica dacă acolo sunt arderi ilegale de deșeuri sau depozite necontrolate de gunoaie.

La un astfel de teren ne aflăm și noi acum în cartierul Giulești al Capitalei. Sunt câteva sute de metri pătrați cu deșeuri, moloz, materiale de construcție lăsate aici, mormane de substanțe foarte nocive pentru sol.

De asemenea, sunt și alte gunoaie, canistre, sticle și multe alte materiale din plastic care au fost depozitate de mai mult timp aici.

Chiar în această zonă, anul trecut, în luna martie, au avut loc mai multe incendii la depozitul necontrolat de gunoaie. În acele momente, au fost trimise echipe de polițiști locali care să identifice cine lasă aceste mormane de gunoaie pe terenul care ar fi aparținut CFR.

De altfel, echipele merg în mai multe zone ale Bucureștiului. Sunt atât la depozite de deșeuri dar și în șantiere, la fabrici, CET-uri.

Aceste firme vor fi somate să curețe zona iar dacă nu vor fi eliminate gunoaiele în timp util, chiar și primăriile de sector riscă sancțiuni.

De asemenea, vor fi amendați și cei depistați că ard ilegal deșeuri și vor fi folosite stații de monitorizare a calității aerului.

Acțiunea va dura toată sătămâna.

 

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri